sierpień14

Surówka obiadowa

dodano: 14 sierpnia 2010 przez ilapop


Ogórki z biała kapustą

 

2 kg kapusty białej

2 kg ogórków

4 marchewki

dwa strąki papryki

4 pory

szklanka cukru

szklanka oleju/4  szkl octu

2 łyżki soli

 

Kapustę poszatkować,ogórki obrać i pokroić w plastry, marchewkę na jarzynówce,pory w półplasterki, a paprykę w paski.Następnie wszystko wymieszać z olejem oraz przegotowany,m wcześniej ostudzonym octem z culkrem oraz z solą Odstawić na 2 godz.Od czasu do czasu zamieszać Potem włożyć w słoiki i pasteryzować 15-20 min

 




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
andzia7707 14 sierpnia 2010 andzia7707 napisała:

może być dobre